Lista evaluatorilor: Cum alegem evaluatorul potrivit ?

evaluator potrivit

Evaluatori ANEVAR  – Liste vs. căutări

ANEVAR este organismul care gestionează activitatea de evaluare în România. Asociaţia, prin birourile teritoriale, formează şi autorizează evaluatorii de pe întreg teritoriul ţării.
Beneficiarii pot consulta lista evaluatorilor  accesând website-ul ANEVAR.ro, pagina oficială a Asociaţie Nationale de Evaluare.
Baza de date a specialiştilor în evaluare poate fi accesată de pe prima pagină a website-ului, prin intermediul unui formular.

Există posibilitatea de a fi introdus numele sau prenumele evaluatorilor, numărul legitimaţiei precum şi datele de localizare ale acestora.
Foarte important este să se facă alegerea corectă din cele patru specializări disponibile:

  1. EI –evaluarea întreprinderii
  2. EPI – evaluarea proprietăţilor imobiliare
  3. EBM – evaluarea bunurilor mobile
  4. EBM – evaluarea instrumentelor financiare.

Exemplu:

Societatea comercială Exploatări Utilaje Speciale SRL Bucureşti doreşte să evalueze activele de tipul mijloacelor fixe mobile şi obiecte de inventar.
Mijloacele fixe mobile sunt compuse din autoutilitare, utilaje de construcţii şi o liniei tehnologică de sertizare a furtunurilor hidraulice.

Cum va fi ales evaluatorul potrivit ?

Pentru acestă lucrare de evaluare este necesară apelarea la o Societate de Evaluare cu statut de Membru Corporativ ANEVAR.
Angajaţii din colectivul societăţii trebuie sa fie autorizaţi atât pe domeniul EBM (evaluarea bunurilor mobile) cât şi pe domeniul EI (evaluarea întreprinderii).

O linie de sertizare a furtunurilor hidraulice poate fi considerată un activ generator de venituri, putând fi asimilat unei afaceri.

O conditie foarte importanta este inspectarea bunurilor de catre ingineri specialisti, capabili sa identifice si sa inteleaga modul de functionarea al bunurilor precum si documentatia tehnica aferenta.
La data inspectiei inginerii vor solicita copii ale documentatiei tehnice precum si ale autorizatiilor emise de autoritatile competente (RAR, RENAR, ISCIR).

Lista evaluatorilor: Cum alegem evaluatorul potrivit ?
5 (100%) 1 vote