Scanare 3d clădiri

I: Societatea noastră deţine trei clădiri de patrimoniu localizate în Bucureşti.
În vederea reabilitării acestora dorim scanare 3D a detaliilor de arhitectură prin metoda scanării cu laser.
Dorim să ştim dacă scannarele 3d pot fi folosite şi pentru exterior.
Care sunt costurile unei scanări, cât timp durează operaţiunea de scanare şi în cât timp pot fi prelucrate datele scanarii ?
Există posibilitatea transformării datelor în formate 3D compatibile cu programe de tip 3D Studio Max ?

R:  Societatea Haintz Consulting prin colectivul de specialitate, vă poate oferi soluţia optimă pentru scanarea detaliilor de arhitectură în vederea reabilitării.
Echipamentele de scanare tridimensională care vor fi folosite sunt pretabile scanării clădirilor cu înălţimi de până la 120m.
Aceste echipamente por fi folosite cu succes atât pentru scanarea suprafeţelor interioare ale construcţiilor cât şi pentru interior, fiind încadrate în clasa de protecţi IP53.
Costurile unei scanări sunt determinate de complexitatea construcţiilor, de suprafeţele desfăşurate, de suprafeţele faţadelor şi de localizarea imobilului scanat.
Pentru o clădire de patrimoniu cu regim de înălţime P+2, cu o suprafaţă desfăşurată de 600mp şi cu un număr de 30 de încăperi, termenul de realizare al scanării se încadrează între 2 şi 4 zile lucrătoare.
Prelucrarea datelor în formatul dorit de beneficiar este un serviciu auxiliar serviciilor de scanare 3d si poate dura intr 4 si 6 zile lucrătoare din momentul finalizării scanării.
Există posibilitate prelucrării datelor pentru a obţine modele tridimensionale ale clădirilor scanate. Fişierele furnizate pot fi folosite cu majoritatea aplicaţiilor 3D, atât cele de design cât şi pentru inginerie.

 

 

Scanare 3d clădiri